Nieuw reelhouders

 

Sinds kort ben ik gaan samenwerken met mede hengelbouwer en tevens mijn visvriend Leen Huisman om een nieuwe reeks reelhouders te ontwikkelen.

De ontworpen reelhouders zijn een klassiek ontwerp en is in mijn beleving een bijzonder product . Veel hardwarecomponenten op reelhouders worden beschreven als "Titanium-look" of "Titanium gecoat " maar helaas er zit niet veel Titanium in.

De reelhouders die wij hebben ontwikkeld zijn geheel vervaardigd uit Titanium grade 2. Daarbij worden deze voorzien van 24k vergulde, bronzen borgmoeren. Door de gemaakte materiaalkeuzes zien onze reelhouders zelfs naar jaren gebruik er nog als nieuw uit, ook als ermee gevist wordt in zout water. Verder heeft u de mogelijkheid om uw favoriete afstandhouder uit een reeks houtsoorten te kiezen.

De meeste afstandhouders zijn geïmpregneerd en zijn bestand tegen water en atmosferische invloeden. De nieuwe reelhouders zijn er in vijf diameters, namelijk: 22 mm, 20 mm, 19 mm, 18 mm en 17 mm. Het 17 mm-model is voorzien van een enkele 24k vergulde bronzen borgmoer.

Deze reelhouders worden alleen aangebracht op de hengels van L.H.Design en O. Rinia Rods en worden niet los verkocht.

De foto's geven u een indruk van de vijf modellen met verschillende (optionele) afstandshouders.