De vlieghengels:

Deze kunnen in 2 categorieën verdeeld worden, namelijk de enkelhandige- en dubbelhandige hengels. De dubbelhandige hengels zijn bedoeld voor het vissen op zalm en zeeforel op de grotere rivieren. Dit zijn zeer specifieke hengels gemaakt voor slechts één doel en vaak nog afgestemd voor het vissen op één bepaalde rivier. Dit zijn dus zeer beperkt inzetbare hengels. Daarentegen zijn de enkelhandige hengels juist zeer veelzijdig inzetbaar. Deze kunnen bijna op elke vissoort en voor ieder type water worden ingezet. Bent u een beginnend visser, en wilt u een veelzijdig inzetbaar hengeltje dan is een hengel met een lengte van 7'6” en lijnklasse #5 een echte aanrader.

De spinhengels:

Dit zijn zeer veelzijdige hengels gemaakt voor de kunstaasvisser die er van houdt om met licht materiaal de roofvis te belagen. Deze lichte spinhengels registreren iedere aanbeet en actie van het kunstaas zodat je zeer scherp kunt vissen. Voor vissers die de zeeforel graag mogen belagen met kleine lepeltjes is het ongelijkdelige 5 gram hengeltje,  met een lengte van 6'3” een echte aanrader. Voor de spinvisser op roofblei en snoek is de 10 gram hengel, met een lengte van 7'3” een aanrader.

De karperhengel:

Deze hengels worden gemaakt aan de hand van uw persoonlijke voorkeuren als karpervisser. Omdat iedere karpervisser zijn eigen ideeën en voorkeuren heeft heb ik daarom ook niet een echte aanrader. De hengels zijn allemaal goed, het moet alleen passen bij uw manier van vissen. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar de lichte versie met een lengte van 11'.